Palielinoties nodoto depozīta iepakojumu īpatsvaram un aktivitātei depozīta punktos, SIA “Depozīta Iepakojuma Operators” aicina iedzīvotājus izmantot depozīta sistēmu atbildīgi, lai…
NOZARES JAUNĀKĀS ZIŅAS
Zaļš iepakojums nav iepakojums zaļā krāsā
2022. gada 24. septembra LTV1 raidījumā Vides Fakti tika skaidrots, vai un kā mūsdienās esam pasargāti no trokšņa piesārņojuma. Diskutēts,…
Paplašinās depozīta sistēmā nododamo iepakojumu klāstu
Ministru kabinetā 2022. gada 20. septembrī apstiprināts Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) sagatavotais noteikumu projekts “Grozījumi Ministru kabineta…
Starptautiskā pārtikas izšķērdēšanas un zudumu novēršanas diena
Latvijas Iepakojuma asociācija kā Pasaules Iepakojuma organizācijas (World Packaging Organization (WPO)) biedrs 29. septembrī atzīmē Starptautisko pārtikas izšķērdēšanas un zudumu…
Augusts - rekordmēnesis depozīta iepakojumu pārdošanā un atgriešanā
Augusta ietvaros tirgū laisti 51,3 miljoni depozīta iepakojumu, bet depozīta punktos atgriezti 38,8 miljoni tukšo iepakojumu – tādējādi atgriezti 76%…
Turpinās darbu iesniegšana konkursam Labākais iepakojums Latvijā 2022
Lai veicinātu iepakojuma ražošanas un iepakojuma dizaina izstrādi atbilstoši Eiropas Savienības tirgus prasībām, atbalstītu augstas kvalitātes iepakojuma apriti Latvijā un…
LABĀKAIS IEPAKOJUMS LATVIJĀ darbi izstādē RIGA FOOD’ 2022
Jau no šodienas, 8. septembra līdz 10. septembrim aicinām uz Latvijas Iepakojuma asociācijas stendu F4 starptautiskajā izstādē RIGA FOOD 2022,…
EIROPAS IEPAKOJUMA NOZARES IZSTĀDES SEPTEMBRĪ
Septembrī Eiropā norisinās dažādas iepakojuma nozares izstādes. No 26.–28. septembrim 2022 Poznaņā, Polijā notiks iepakojuma un loģistikas izstāde TAROPAK un…
Seminārs INOVATĪVI UN ILGTSPĒJĪGI RISINĀJUMI PĀRTIKĀ UN IEPAKOJUMĀ
Izstādes RIGA FOOD 2022 ietvaros norisināsies starptautisks seminārs INOVATĪVI UN ILGTSPĒJĪGI RISINĀJUMI PĀRTIKĀ UN IEPAKOJUMĀ . Seminārs notiks latviešu un angļu valodās.Norises laiks: 9. septembris ⏰11:00-15:00.Norises vieta: BT1 izstāžu zāle Ķīpsala, zāle Nr. 3.? Reģistrēties pasākumam šeit: https://ej.uz/5uo4 Galvenās semināra tēmas:✅ Sūkalu un uz pektīna bāzes veidots biopārklājums sieram✅ Probiotiskais Edam tipa siers kā modeļvide bioapvalka testēšanai.✅ Olbaltumvielu sagremojamība un probiotiku saglabāšana jaunā tipa sierā✅ Bioloģiski noārdāms iepakojums siera nogatavināšanai un izplatīšanai✅ Eiropas Biznesa tīkls – atbalsta instruments pārtikas nozarei✅ Pārtikas tehnoloģijas…
Turpinās konkurss Labākais iepakojums Latvijā 2022
Lai veicinātu iepakojuma ražošanas un iepakojuma dizaina izstrādi atbilstoši Eiropas Savienības tirgus prasībām, atbalstītu augstas kvalitātes iepakojuma apriti Latvijā un…