Nordic Plast investē 2,8 miljonus eiro ražotnes modernizācijā

Vides koncernā Eco Baltia ietilpstošā plastmasas iepakojuma pārstrādes rūpnīca SIA Nordic Plast investējusi 2,8 miljonus eiro jaunā otrreizējo izejvielu šķirošanas un pārstrādes līnijā.

Nordic Plast direktors Andris Trumars norāda, ka uzņēmuma galvenais mērķis ir nodrošināt, lai iespējami vairāk polimēra iepakojumu nonāk otrreizējā apritē, aizvietojot pirmreizējo izejvielu izmantošanu.

“Līdz šim iepakojuma šķirošanā lielā mērā balstījāmies uz roku darbu, kas, lai arī nodrošina augstu kvalitāti, tomēr ierobežo iespējas straujāk kāpināt ražošanas jaudas. Pateicoties jaunajai automatizētajai šķirošanas līnijai, mūsu rūpnīcas jaudas pieaugs līdz 300 tonnām mēnesī jeb 30%,” pauž Trumars.

Publicitātes foto

Jaunā iekārta paredzēta darbam ar dažādas tīrības materiāliem, tādējādi veicinot pārstrādi arī tai iepakojumu daļai, kam tā līdz šim bijusi apgrūtināta. Tas ir būtisks ieguldījums arī attiecībā uz Latvijā un Eiropas Savienībā (ES) noteikto polimēru pārstrādes mērķu izpildi – no pašreizējiem 22% uz 50% no kopējā tirgū laistā polimēra iepakojuma apjoma līdz 2025. gadam.

Šķiroti tiks visi polimēru materiāli, ko jau pārstrādā “Nordic Plast” – LDPE plēve (zema blīvuma polietilēns), HDPE (cietās plastmasas izstrādājumi) un PP (polipropilēns). Plašāk lasāms Db.lv publikācijā šeit.


Avots: Db.lv 2023. gada 18. janvāris