26. UKRAINAS IEPAKOJUMA KONKURSU REZULTĀTI

Neskatoties uz sarežģīto kara laiku, kad daudzu Ukrainas iepakošanas uzņēmumu darbība ir traucēta un daži pat iznīcināti, citi uzņēmumi mainījuši atrašanās vietu, pārceļoties uz valsts rietumu reģioniem, Ukrainas Iepakotāju klubs (Club Packagers of Ukraine) nešaubījās par XXVI Ukrainas iepakojuma konkursu rīkošanu.

Šogad konkursus UKRAINAS IEPAKOJUMA ZVAIGZNE, UKRAINAS ETIĶETE un NĀKOTNES IEPAKOJUMS atbalstīja uzņēmumi Flexores, Ukrainas iepakojuma un vides koalīcija (UKRPEC), Coca-Cola HBC Ukraine un konkursu “Nākotnes iepakojums” papildus atbalstīja arī kompānijas Gualapak Ukraina un Company Univest Marketing. Informatīvo atbalstu sniedza žurnāls Packaging.


Šogad konkursos piedalījās 40 iepakojumu un etiķešu paraugi no 22 uzņēmumiem no astoņām Ukrainas pilsētām. Konkursā par labāko iepakojumu jau otro reizi piedalījās uzņēmumi no Latvijas – Rīgas un Saldus. Konkursam NĀKOTNES IEPAKOJUMS – 2024 tika iesniegti 32 iepakojuma paraugi un 10 etiķešu paraugi, ko izstrādājuši jaunie dizaineri no septiņām augstskolām un akadēmijām no 5 Ukrainas pilsētām.

Konkursu UKRAINIAN PACKING STAR 2024, UKRAINIAN LABEL 2024 ekspertu žūrijā bija Ukrainā un ārvalstīs pazīstami iepakojuma speciālisti, kuru vidū bija arī Latvijas Iepakojuma asociācijas kādreizējā valdes priekšsēdētāja Iveta Krauja, par ko saņemta konkursu organizētāju Pateicība.


Iesniegtos darbus žūrija vērtēja 2024. gada 5. aprīlī tiešsaistes sēdē. Šī metode nav optimāla šādu pasākumu realizācijai, taču citas iespējas nebija. Organizatori paļāvās uz žūrijas locekļu augsto profesionālo līmeni un praktisko pieredzi. Turklāt viņi visi izprot šī brīža tendences iepakojuma attīstībā pasaulē, tāpēc nebija grūti noteikt uzvarētājus, pievēršot uzmanību iepakojuma materiālam, konstrukcijai, drošībai, otrreizējās pārstrādes iespējai, ērtībai, ekonomiskumam un efektivitātei. Lielākā daļa iepakojuma paraugu saņēma līdzīgus rezultātus. Pēc profesionālas diskusijas žūrija noteica uzvarētājus.


Par uzvarētājiem kļuva šādi uzņēmumi:

GUALAPAK UKRAINE, LLC no Sumi pilsētas (3 balvas);

COMPANY UNIVEST MARKETING, LLC (2 balvas);

КASKAD, LLC (2 balvas);

TCD, LLC (2 balvas).


Vēl 16 uzņēmumi saņēma pa vienai balvai. To vidū ir arī uzņēmums MAAG LATVIJA, AS (Latvija) ar iepakojumu RAKVERE maltajai gaļai.


Vairāki uzņēmumi saņēma konkursa speciālbalvas. Latvijas Iepakojuma asociācijas atzinību saņem: Papīra glāze ar aizsargpārklājumu UniCup un vāks UniLids, iesniedzējs UNIVEST MARKETING, LLC, kā arī snīpveida maisiņu sērija ar vāciņu veselīgiem saldumiem no GUALAPAK UKRAINE, LLC.



2024. gada 18. aprīlī IFFIP Pārtikas rūpniecības un iepakojuma foruma laikā notikušajā apbalvošanas ceremonijā balvas saņēma XXVI konkursa uzvarētāji par labāko Ukrainas iepakojumu un etiķeti. Organizatori ir sagatavojuši katalogu “Ukrainas iepakojuma konkursi – 2024”, kurā iekļauti visi šī gada konkursos iesniegtie iepakojumu un etiķešu paraugi. Katalogu var lejupielādēt  šeit.

Ukrainas Iepakotāju klubs sveic visus 2024. gada konkursu par labāko iepakojumu un etiķeti dalībniekus un novēl jaunus radošus panākumus.