“STORA ENSO PACKAGING” IEGŪST STARPTAUTISKU IEPAKOJUMA BALVU

Šonedēļ Pasaules Iepakojuma organizācija (World Packaging Organisation) paziņojusi starptautiskā konkursa “WorldStar for Packaging” rezultātus, un no Latvijas iesniegtais darbs – grāmatas “Brīnumu diena” iepakojums novērtēts kā uzvarētājs, un iesniedzējs – SIA “Stora Enso Packaging” saņems uzvarētāja balvu. Apbalvošanas ceremonija notiks š.g. 15. jūnijā Bangkokā (Taizeme), iepakojuma izstādes “ProPak Asia” laikā.


Konkursā “WorldStar for Packaging” par prestižo balvu konkurēja 435 darbi no 41 valsts. Darbus vērtēja starptautiska žūrija ar 44 ekspertiem no vairāk 40 pasaules iepakojuma organizācijām. Darbus vērtēja desmit punktu sistēmā, un saņemtie punkti ierindoja SIA “Stora Enso Packaging” 214 uzvarētāju vidū. Jāatzīmē, ka Latvijā izgatavotais iepakojums piedalījās konkursa kategorijā „Rotaļlietas”, un ir vienīgais balvas saņēmējs šajā kategorijā.


Grāmatas iepakojums projektēts kā iepakojums gan transportēšanai, gan tirdzniecībai. Iepakojumam dota arī otrā dzīve – no kārbas, izgriežot un saliekot ar perforācijas līnijām iezīmēto pasta balodi, var izmantot kā kartona rotaļlietu vai dekoratīvu objektu. Grāmata ievietota kārbā, un iepakojums izskatās kā dāvana, ko var nosūtīt pa pastu. Šāds primārais iepakojums aizvieto plastmasas plēves apvalku grāmatai, tas izgatavots no atbilstoša materiāla – viegla, izturīga gofrētā kartona, kas satur atkārtoti pārstrādātu makulatūru.


Jāatzīmē, ka 2022. gadā iepakojums  grāmatai  „Brīnumu diena” ieguva 1. vietu prezentācijas iepakojuma kategorijā nacionālajā konkursā „Labākais iepakojums Latvijā”, ko organizē Latvijas Iepakojuma asociācija, un tādejādi tika izvirzīts dalībai Pasaules Iepakojuma organizācijas  konkursā.


Latvijas uzņēmumi kopš 1998. gada, kad  sāka piedalīties prestižajā konkursā “WorldStar”, saņēmuši jau divdesmit divas balvas – apbalvoti uzņēmumu „VG Kvadra Pak”, “Stora Enso Packaging”, „Tukuma Piens”, „Latvijas Balzams”, „Dobeles Dzirnavnieks” u. c. darbi. „WorldStar for Packaging” ir lielākais profesionālais konkurss pasaulē, un uzvarētāja balva ir apliecinājums izcilam sasniegumam iepakojuma nozarē. Pasaules Iepakojuma organizācija konkursu rīko kopš 1970. gada, ik gadu aicinot pieteikt dalībai nacionālo konkursu žūriju izvirzītos labākos iepakojumus no Eiropas, Āzijas, Amerikas, Āfrikas. Konkursa uzvarētājus nosaka starptautiska žūrija, kurā piedalās pārstāvji no pasaules iepakojuma organizācijām, asociācijām un institūtiem.


Latvijas Iepakojuma asociācija ir biedrība, kas pārstāv Latvijas uzņēmējus – iepakojuma ražotājus, tirgotājus, speciālistus. Kopš 1996. gada LIA ir Pasaules Iepakojuma organizācijas (WPO) pilntiesīga dalībniece. Galvenie LIA mērķi: nodrošināt iepakojuma nozares attīstību, progresīvu iepakošanas tehnoloģiju ieviešanu, racionālu izlietotā iepakojuma apsaimniekošanas sistēmu izveidi valstī, mērķtiecīgu komunikāciju attiecībās ar likumdevēju, patērētāju, sabiedrību.

Grāmatas BRĪNUMU DIENA iepakojums
Iesniedzējs, izgatavotājs: SIA STORA ENSO PACKAGING | Pasūtītājs: VAS LATVIJAS PASTS |
Konstrukcija: Iveta PĒRKONE,  SIA STORA ENSO PACKAGING  |
Grafiskais noformējums: Arta OZOLA-JAUNARĀJA, VAS LATVIJAS PASTS