DIO aicina nodot uzkrāto taru vēl šogad

Tuvojoties Jaunā gada svinībām, DIO aicina iedzīvotājus vēl šogad izdarīt divus labus darbus – iztīrīt mājokli un nodot uzkrātos tukšos iepakojumus, bet depozīta maksu ziedot kādam no četriem labdarības mērķiem, kas ir pieejami taromātos. Tas ļaus arī jaunā gada sākumā izvairīties no rindām depozīta punktos.


“Nepilnu divu gadu laikā Latvijas depozīta sistēma ir pietuvojusies ļoti iespaidīgam nodoto iepakojumu kopskaitam – vairāk nekā 613 miljoni vienību, kas ir aptuveni 324 iepakojumi uz vienu iedzīvotāju. Paredzam, ka gada izskaņā depozīta iepakojumu atgriešanas rādītājs varētu sasniegt 80%. Kā liecina jaunākā pētījuma rezultāti, katrs piektais sistēmas lietotājs izvēlas uzkrāt lielāku daudzumu iepakojumu un vest tos uz depozīta punktu atsevišķi – tādēļ aicinu neatlikt uzkrātās taras nodošanu uz nākamo gadu un izdarīt kādu labu darbu vēl šogad. Ņemot vērā līdzšinējo pieredzi, paredzams, ka depozīta punkti nedēļas nogalē pēc svētkiems būs īpaši noslogoti, tādēļ būsim iecietīgi pret citiem sistēmas lietotājiem un arī tirgotājiem, kas šajās dienās depozīta punktus apkalpos pastiprinātā režīmā,” stāsta SIA Depozīta Iepakojuma Operators valdes priekšsēdētājs Miks Stūrītis.


Kādas vēl svarīgas lietas jāņem vērā depozīta sistēmas lietotājiem, lai veiksmīgi parūpētos par apkārtējo vidi arī nākamgad?

  • jāpievērš uzmanība depozīta zīmei uz produkta etiķetes – lai nenokļūdītos un depozīta iepakojumu netīšām neizmestu atkritumu konteinerā, aicinām rūpīgi aplūkot produkta etiķeti un depozīta zīmes klātesamību uz tās; 
  • jāizvēlas piemērots laiks un lokācija iepakojumu nodošanai – pēc DIO apkopotajiem datiem brīvdienas ir visnoslogotākās dienas, savukārt raitāk iepakojumu nodošana norit darba dienu rītos, kā arī pašās svētku dienās;
  • jāpalīdz līdzcilvēkiem, ziedojot depozīta maksu – tagad iedzīvotāji savu depozīta maksu var novirzīt jau četriem labdarības virzieniem – Ukrainai, smagi slimiem bērniem, trūcīgiem senioriem un dzīvnieku patversmēm. Plašāk lasāms šeit.

Avots: depozitapunkts.lv 2023. gada 21. decembris