Seminārs PĀRTIKA & IEPAKOJUMS -  IZAICINĀJUMI PĀRTIKAS ZUDUMU NOVĒRŠANĀ UN IEPAKOJUMA OPTIMIZĒŠANĀ


Izstādes RIGA FOOD 2023 ietvaros norisināsies seminārs PĀRTIKA &  IEPAKOJUMS –  IZAICINĀJUMI PĀRTIKAS ZUDUMU  NOVĒRŠANĀ UN IEPAKOJUMA OPTIMIZĒŠANĀ.
Norises laiks: 8. septembris ⏰15:00-17:00.
Norises vieta: BT1 izstāžu zāle Ķīpsala, B 38  – Innovation Lounge –  2. Halle


Galvenās semināra tēmas:

✅ Ozona ietekme uz mikroorganismiem kviešu graudos un sēklās
✅ Latvijā audzētu pupiņu ķīmiskā sastāva un fizikālo parametru izvērtējums      
✅ Pākšaugu produktu piemērotība pacientiem ar psihiskiem traucējumiem
✅ Dabīgo saldinātāju piemērotība produktu izstrādei cilvēkiem ar cukura diabētu
✅ Pārtikas atkritumus ietekmējošie faktori slimnīcu ēdināšanas pakalpojumos
✅ Biodegradējamais iepakojums, tā potenciāls un izaicinājumi
✅ Ilgtspējīgs iepakojums. Quo Vadis?

PANEĻA DISKUSIJA – Izaicinājumi atkritumu mazināšanā – pārtikas zudumi un iepakojuma optimizēšana.
Paneli vada: Dr.sc.ing., Prof. Sandra Muižniece-Brasava, LBTU, PTF / TEPEK
Paneļa dalībnieki:
• Iveta Krauja, Latvijas Iepakojuma asociācijas valdes priekšsēdētāja
• Laura Berga,  Latvijas Zaļā punkta Vides pārvaldības un kvalitātes vadītāja
• Dr.sc.ing. Rita Riekstiņa-Dolģe, Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes, Lauksaimniecības un Pārtikas tehnoloģijas fakultātes Pārtikas institūta docente


Semināra ziņojumi par jaunāko ilgtspējīga un biodegradējama iepakojuma jomā īpaši aktuāli tuvojoties 29. septembrim, kad tiks atzīmēta Starptautiskā pārtikas izšķērdēšanas un zudumu novēršanas diena (International Day of Awareness of Food Loss and Waste), kuras mērķis ir aicināt gan valsts, gan privāto sektoru noteikt darbības prioritātes un attīstīt inovatīvus risinājumus, lai samazinātu pārtikas izšķērdēšanu un zudumu. Izvairīšanās no pārtikas izšķērdēšanas ir būtisks iepakojuma jautājums, kas pārtikas ražotājiem, zīmolu īpašniekiem, mazumtirgotājiem un patērētājiem ir labāk jāizprot.