Konference - Aprites ekonomika

Sabiedrības attieksmē, attiecībā uz dabas resursu un to apsaimniekošanas jautājumiem, pēdējo gadu laikā vērojamas pozitīvas pārmaiņas, salīdzinot ar iepriekšējiem laika periodiem.

Lai arī pamatīgs darbs atkritumu apsaimniekošanas jautājumu sakārtošanā ir ieguldīts daudzu gadu garumā, kā spēcīgs uzrāviens atkritumu šķirošanas veicināšanā, ir 2022. gadā ieviestā iepakojuma depozīta sistēma, kas nu jau lielākajai sabiedrības daļai ir pilnībā pieņemts ikdienas rutīnas jautājums.


Līdz ar dzērienu iepakojuma atsevišķu nodošanu, no sabiedrības puses ir aktualizējušies jautājumi arī par citu atkritumu šķirošanu un to otrreizēju pārstrādi – to iespējām, pieejamību, arī sarežģītību.

Izdevniecība “Dienas Bizness” kopā ar nozares līderiem AS “Clean R Grupa“, SIA “Eco Baltia vide”, SIA “ZAAO”, SIA “Lautus” un “The Coca-Cola Company” 2023. gada 20. septembrī rīkoja ikgadējo nozares konferenci, lai, aicinot uz diskusiju dažādu nozaru pārstāvjus, meklētu risinājumus un atbildes uz šādiem jautājumiem:

  • Kā atkritumu apsaimniekošanas nozares normatīvā vide ietekmē tirgus dalībniekus? Ar kādiem izaicinājumiem jāsaskaras?
  • Kā veicināt ilgstpēju iepakojuma ražošanas nozarē, sekmējot pārstrādājamu un izvairoties no kombinētu materiālu izmantošanas? Kā mazināt nepārstrādājamo materiālu apriti?
  • Kā sekmēt pārmaiņas sabiedrībā? Vai uzņēmumu korporatīvā atbildība un darbinieku iesaiste iniciatīvās var sekmēt paradumu maiņu arī ikdienas dzīvē? Plašāk lasāms šeit.

Avots: Db.lv 2023. gada 20. septembris