“STORA ENSO PACKAGING”  SAŅEM STARPTAUTISKU IEPAKOJUMA BALVU

“Iepakojuma Ekselences” balva

SIA “Stora Enso Packaging” saņēmusi starptautisku “Iepakojuma Ekselences” balvu (“Award for Packaging Excellence”) par iepakojumu balansa ritenim “Choppy Bike” Pasaules Iepakojuma organizācijas (World Packaging Organisation) starptautiskajā konkursā “WorldStar for Packaging”. Starptautiskās žūrijas ar 45 ekspertiem no 44 valstīm atzinība ir apliecinājums Latvijā izgatavotā iepakojuma augstajai kvalitātei un konkurētspējai.   


Konkursā piedalījās 488 darbi no 41 valsts, un SIA “Stora Enso Packaging” iepakojums balansa ritenim “Choppy Bike” piedalījās konkursa kategorijā „Rotaļlietas”. Jāatzīmē,  ka  tikai vēl viens dalībnieks apbalvots šajā kategorijā – „Stora Enso China Packaging” par iepakojumu šaha spēlei.


Iepakojums “Choppy Bike” ir piedalījies nacionālajā konkursā „Labākais iepakojums Latvijā”, ko organizē Latvijas Iepakojuma asociācija,  2021. gadā, saņemot 1. vietu  tirdzniecības iepakojuma nepārtikas produktiem kategorijā.


Riteņa iepakojums izgatavots no viegla un plāna brūna gofrētā kartona ar vienas krāsas apdruku. Konstrukcija sastāv no trīs daļām: 1. Ārējā kā primārais un transporta iepakojums; 2. Ielikņa kārba produkta saturēšanai un aizsardzībai, 3. Mazā kārba – detaļu savienojumiem. Kopumā – patērētājam ergonomisks iepakojums, tā nešanai nav vajadzīgs papildus iepirkuma maiss, jo kārbai ir rokturis. Atverot ielikņa kārbu, redzamas kompakti savietotas balansa ritenīša detaļas. Kārbas iekšpusē redzama ilustrēta smalka apdruka ar pievienotu funkcionalitāti: var izmantot kā galda spēli vai, apgriežot ieliktņa detaļas otrādi, iegūt tuneļa labirintu bumbiņu ripināšanai, vai arī kā mašīnu sacīkšu trasi. Ņemot vērā ilgtspējas prasību un bērnu radošuma attīstīstību, kārbām piešķirta otrā dzīve pēc produkta izpakošanas, un iepakojums nekļūst par atkritumiem.


Uzņēmums “Stora Enso Packaging” Iepakojuma Ekselences balvu saņem otro reizi: 2018. gadā transportiepakojums divritenim “Brum Brum Bike”.


„WorldStar for Packaging” ir lielākais profesionālais konkurss pasaulē, un balva ir ievērojams sasniegums iepakojuma nozarē. Pasaules Iepakojuma organizācija konkursu rīko kopš 1970. gada, aicinot pieteikt dalībai nacionālo konkursu žūriju izvirzītos  iepakojuma darbus no Eiropas, Āzijas, Amerikas, Austrālijas. Latvijas uzņēmumi kopš 1998. gada, kad sāka piedalīties prestižajā konkursā, saņēmuši jau divdesmit divas atzinības – apbalvoti uzņēmumu „VG Kvadra Pak”, “Stora Enso Packaging”, “Austra Pak”, „Tukuma Piens”, „Latvijas Balzams”, „Dobeles Dzirnavnieks” u. c. iepakojumi.

Iepakojums balansa ritenim CHOPPY BIKE