Šodien - 3. aprīlī svītrkodam 50 gadi

Latvijas Iepakojuma asociācija sveic GS1 Latvija, jo šodien svinam svītrkoda 50. dzimšanas dienu. 1973. gada 3. aprīlī pārtikas preču mazumtirdzniecības nozares līderi vienojās par vienotu produktu identifikācijas standartu – SVĪTRKODU – inovāciju, kas mainījusi moderno ekonomiku un sabiedrību, un padarīja iepirkšanos ātrāku un vienkāršāku.

Šīs agrīnās sadarbības rezultātā radās GS1, un GS1 Latvija lepojas, ka ir viena no lielās 116 GS1 pasaules organizāciju saimes, kas visas kopā strādā, lai visā pasaulē mainītu biznesa darbības veidu.


Šogad GS1 svin savu pagātni, vienlaikus raugoties nākotnē uz pārveidojošo ietekmi, ko joprojām GS1 atstāj uz biznesu, cilvēkiem un sabiedrību. Kopš 1973. gada 3. aprīļa GS1 kopā ar nozari ir strādājusi, lai ar atklājumiem un inovācijām mainītu mūsu dzīvi. No pirmā svītrkoda skenēšanas lielveikalā līdz uzticamākas un caurskatāmākas piegādes ķēdes nodrošināšanai daudzās nozarēs, ir daudz uz ko atskatīties un vēl vairāk, ko gaidīt nākotnē! Plašāk lasāms GS1 mājas lapā šeit.


Avots: www.gs1lv.org