IEPAKOJUMA IZSTĀŽU PAVASARIS: EMPACK un THE INNOVATION ALIANCE

Jau šodien, 5. aprīlī pēc ilga pārtraukuma atsākas aktīva iepakojuma nozares izstāžu  dzīve – nelielā Gorinchem (Gorkum) pilsētā Nīderlandes rietumos durvis vēra izstāde EMPACK. Vēl 6. un 7. aprīlī iepakojuma ražotāji, tirgotāji un lietotāji no Beniluksa un citām Eiropas valstīm varēs tikties klātienē, lai prezentētu jaunumus un inovatīvos risinājumus. Kāda būs iepakojuma nākotne? – dominējošais jautājums nozarē. Kādi materiāli? Kādi iepakojuma veidi? Kādas ražošanas tehnoloģijas? Kāds pakalpojumu serviss nepieciešams? – un tie nav vienīgie aktuālie jautājumi.

Nākošā EMPACK izstāde, ko organizē Easyfairs kompānija, plānota Vācijā, Dortmundas pilsētas ekspocentrā  18. un 19. maijā. Iztādes devīze: Palīdzēt atrast atbildes uz rītdienas jautājumiem. Dortmundā nozare būs pārstāvēta daudzpusīgi: no klasiskiem produktiem un pakalpojumiem līdz inovatīviem digitāliem risinājumiem.

Vienlaicīgi notiks arī Logistics & Distribution izstāde, veltīta loģistikas un materiālu kustības jautājumiem. Tomēr nozares 2022. gada pavasara centrālais starptautiskais notikums būs The Innovation Alliance, kas notiks Fiera Milano no 3. līdz 6. maijam. Vienlaicīgi būs atvērtas četras izstādes: Ipack-Ima, Print4All, GreenPlast un Intralogistica Italia, un tas būs izaicinājums izstāžu apmeklētājiem, jo divu gadu pārtraukums aktīvajā izstāžu dzīvē ir pietiekoši ilgs miera periods nozarei.  Izstādes fokusā: aprites ekonomikas aspekti – likumdošana, izglītība un ekodizains būs trīs ceļi, trīs iespējas industrijas izaugsmei turpmākajos gados. Nepieciešama globāla vīzija – un jau 23. martā notika Aprites ekonomikas samits, kurā tika aktualizēti svarīgākie attīstības virzieni. Milānas izstādes darba kārtībā šogad ir daudz pasākumu, t. sk. viens no nozīmīgākajiem  pasaules iepakotājiem – starptautiskās balvas Packaging for Excellence ceremonija, kas notiks 4. maijā un ko organizē Pasaules Iepakojuma organizācija (World Packaging Organization).