Depozīta sistēmā līdz šim nodoti vairāk nekā 38 000 depozīta iepakojumi

Kopš depozīta sistēmas darbības sākuma 1. februārī iedzīvotāji depozīta punktos nodevuši 38 243 depozīta iepakojumu vienības (43 dzērienu ražotāji, 268 dažādu veidu produkti), turklāt nodoto iepakojumu skaits katru nedēļu ir četrkāršojies. Vairāk nekā puse jeb 19 306 iepakojumu vienības nodotas Rīgā, un iepakojumi nodoti kopumā 698 dažādos automātiskajos depozīta punktos, kuros uzstādīti taromāti, bet zemākais nodoto iepakojumu skaits fiksēts Latgalē (10 %) un Zemgalē (10 %), kas varētu būt saistīts ar to, ka mazpilsētu un lauku veikalos depozīta produkti tiek piegādāti vēlāk.

Publicitātes foto

Populārākie iepakojumu veidi, ko iedzīvotāji nodevuši depozīta sistēmā, ir PET pudeles un alumīnija skārdenes. Kopumā depozīta sistēmā nodoti 268 dažādu veidu produkti, lielāko apjomu sastādot dzeramajam ūdenim, alum un dažādiem bezalkoholiskajiem dzērieniem (limonādes, sulas). Plašāk lasāms šeit.

Publicitātes foto

Aktuālā informācija par depozīta sistēmu pieejama mājaslapā www.depozitapunkts.lv, kā arī “Depozīta punkts” Facebook un Instagram kontos.

Avots: www.varam.gov.lv 2022. gada 23. februāris