AS VG Kvadra Pak saņem starptautisku sertifikātu kā klimata aizsardzības uzņēmums

Uzņēmumu grupa Van Genechten Packaging (VGP) ar lepnumu ziņo, ka starptautiskās vides organizācijas Climate Partner sertifikātu kā klimata jomas partneris (Partner in climate action) saņēmusi Rīgas ražotne VG Kvadra Pak kā oglekļa neitrāla vieta.

Sertifikācija ir vēl viens solis VGP ceļā uz ilgtermiņa mērķi – samazināt oglekļa emisijas ietekmi uz dabu, pastāvīgi reducējot CO2 apjomus. Ātrās aprites patēriņa preču (Fast-moving consumer goods / FMCG) sektorā pieaug pieprasījums pēc ilgtspējīga iepakojuma, un VGP darbības fokuss vērsts uz radošu risinājumu piedāvājumu saviem klientiem, kas gan iepriecinātu patērētājus, gan vienlaikus veicinātu ilgtspējas programmas īstenošanu.


Pieaugošs pieprasījums pēc ilgtspējīga iepakojuma

VGP ražošanā izmanto novatoriskus un videi draudzīgus materiālus, kas nodrošina modernu iepakojuma dizainu, un iepriecina ne tikai klientus, bet arī palīdz samazināt ietekmi uz vidi. Sadarbības partnerība mērķēta, lai klientiem palīdzētu aprēķināt iepakojuma oglekļa emisiju: viegli uztverami risinājumi, kas atbilst gan komerciālām, gan ilgtspējas prasībām.

VGP izpilddirektors Prof. Dr. Frank Ohle saka: “Pirmkārt, vēlos pateikties VG Kvadra Pak komandai par pienesumu, palīdzot mums tiekties uz uzņēmuma ilgtermiņa vīziju. Kolēģu godalgotie centieni pierāda, ka pat grūtos laikos, kad mēs smagi strādājam, lai visiem nodrošinātu drošību, joprojām varam ieviest jauninājumus. Arvien inovatīvāki iepakojuma risinājumi ļauj mums strādāt kopā ar klientiem kā komandai, kopīgi samazinot mūsu ekoloģiskās pēdas nospiedumu. Saņemtais sertifikāts atvērs durvis arī citiem tirgus segmentiem un pielietojumiem. Tas palīdzēs mums turpināt reaģēt uz FMCG sektora vajadzībām, īstenojot nozares vadošo ilgtermiņa vīziju un realizējot mūsu ilgtermiņa mērķus.”


Fokuss uz Latvijas ražotni

Uzņēmums VG Kvadra Pak saņēmis daudz atzinību pēdējos divos gados: piecas starptautiskās un vairākas vietējās nozares balvas, kā arī novērtēts 2021. gada Latvijas Ilgtspējas indeksa Sudraba kategorijā, kam tagad pievienots Climate Partner sertifikāts. Tas apliecina, ka Latvijas komanda pastāvīgi īsteno VGP aktivitātes oglekļa neitralitātes jomā.

Rīgas ražotne nodrošina radošus un inovatīvus iepakojuma risinājumus augstākās kvalitātes stiprajiem alkoholiskajiem dzērieniem, skaistumkopšanas, kosmētikas, konditorejas un citām nozarēm, kā arī specializējas daudzkomponentu iepakojuma izgatavošanā, pielāgojot apdares tehnikas.

Daļa no pastāvīgajiem ieguldījumiem ilgtspējas nodrošināšanā ir VGP ražošanas procesu optimizācija un tehnoloģiskie risinājumi, pastāvīgi uzraugot ekoloģiskās pēdas samazināšanas progresu, kompensējot nenovēršamās emisijas un darbojoties organizācijas Climate Partner programmā Amazones lietusmežu aizsardzībai. Brazīlijas meži ir ne tikai bioloģiskās daudzveidības paradīze, bet tie funkcionē arī kā viena no lielākajām pasaules oglekļa krātuvēm.

AS VG Kvadra Pak ģenerāldirektors Roberts Vasiļevskis komentē: “Ilgtspējība vienmēr bijusi mūsu darbības prioritāte, bet, redzot nesenās klimata pārmaiņas, sapratām, ka jārīkojas tagad, tāpēc pieņēmām lēmumu nekavējoties kļūt par CO2 neitrālu uzņēmumu. Ar prieku varu teikt, ka, pateicoties lieliskam komandas darbam un mūsu partneru atbalstam, bija iespējams veiksmīgi īstenot projektu tikai dažu mēnešu laikā un saņemt pozitīvu atzinību no mūsu darbiniekiem un klientiem.”

Jāpievieno vēl viena laba ziņa no VGP: Angoulême (Francija) rūpnīca nesen atjaunojusi  organizācijas Climate Partner sertifikātu kā klimata jomas partneris, tas pirmo reizi saņemts 2020. gadā.

VGP klimata iniciatīvu kopums ir acīmredzama konkurences priekšrocība, kas ļauj uzņēmumam iekļauties klientu ilgtspējības stratēģijās: videi draudzīgi iepakojuma risinājumi vienmēr ir daļa no VGP aktuālās dienas kārtības.


Papildus informācija:

Roberts Vasiļevskis,
AS VG Kvadra Pak ģenerāldirektors
rvasilevskis@vangenechten.com
Tel. 67613966


Van Genechten Packaging (VGP) – Ja satiekas cilvēki, zīmoli un kartona iepakojums,  tad VGP maģija dominē ik katru reizi. Jau vairāk kā 180 gadus VGP tic, ka iepakojuma ietekme uz zīmoliem un produktiem, cilvēkiem un planētu ir unikāla, un tas liek uzņēmumu grupai darboties un attīstīties.

Pašreiz VGP ir viena no pēdējām patiesi neatkarīgajām Eiropas iepakojuma ražošanas uzņēmumu grupām ar galveno mītni Turnhoutā (Beļģija), 10 iepakojuma ražotnēm un 1 ekstrūzijas ražotni, kas izvietotas 7 valstīs. Klienti novērtē gan VGP klātbūtni Eiropas tirgos, gan neatkarīgo garu. VGP strādājošiem raksturīgs, ka “cilvēki ir pirmajā vietā”, jo uz klientiem vērsta darbība nodrošina atslēgu panākumiem. Uzņēmums ir ieguvis daudzas drukas nozares vadošās balvas.

VGP gada apgrozījums ir aptuveni 300 miljoni eiro. Kā vadošais iepakojuma piegādātājs Eiropas ātras aprites patēriņa precēm, uzņēmums turpina augt apdrukāto kartona kārbu, ofseta laminētā gofrētā kartona, POS displeju un plašā citu iepakojuma risinājumu jomā.

Climate Partner sertifikāts