Jelgavā atklāts LLU PTF Studiju un zinātnes centrs

12. maijā Jelgavā atklāja LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultātes (PTF) Studiju un zinātnes centru, kas paver plašas iespējas gan studentu mācību procesam, gan inovatīvu produktu izstrādei.

Jaunajā ēkā (Rīgas ielā 22) atrodas studiju un zinātnisko laboratoriju bāze pārtikas zinātnei, nelielas pilotražotnes, kur studenti var iegūt izpratni par ražošanas procesu norisi. Savukārt pārtikas uzņēmēji, noslēdzot sadarbības līgumus, PTF zinātnieku vadībā var izmēģināt jaunu produktu ražošanu, kas sarežģīti realizējama lielās ražotnēs. Jaunajā kompleksā uzstādīts moderns laboratoriju aprīkojums pārtikas tehnoloģijas procesu realizācijai.

Uzņēmēji var saņemt atbildes uz būtiskiem jautājumiem, piemēram, par iepakojumu, kas ļauj maksimāli pagarināt pārtikas derīguma termiņu. LLU Tehnoloģiju un zināšanu pārneses centra vadītāja Dr. Sandra Muižniece-Brasava demonstrēja pārtikas fleksiblo laminēto iepakojumu, ko var uzglabāt vairākus gadus, un ir izveidots Latvijas Nacionālo bruņoto spēku vajadzībām. Tāpat centrā ir iespējas pārbaudīt dažādus iepakojumus – ar aizsarggāzi un ar vakuumā. S. Muižniece-Brasavas vadītais centrs nodarbojas ar jaunu produktu izstrādi no idejas līdz gatavam produktam. Te tapuši tādi jau pazīstami produkti kā „Milzu! Graudaugu pārslas”, „Rūdolfa biezeņi”, „Nissi”, „Garden Snack” u.c. Pēdējā laikā arvien vairāk uzņēmēju vēršās Tehnoloģiju un zināšanu pārneses centrā, lai sadarbībā ar zinātniekiem radītu jaunus produktus, ko ieviest ražošanā.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *