Vieglās rūpniecības un iepakojuma nozares pārskats

2013. gada nogalē publicēts “Firmas.lv” un aģentūras LETA biznesa ziņu portāla “Nozare.lv” veidotais “Latvijas biznesa gada pārskats 2013”, sniedzot ieskatu arī vieglās rūpniecības un iepakojuma nozares rādītājos.

Saskaņā ar pārskatu vieglās rūpniecības un iepakojuma nozares līderi pēc apgrozījuma bija SIA “Stora Enso Packaging”, SIA “Lauma Fabrics” un SIA “Kwintet Production”.

Lielāko uzņēmumu saraksta pirmajā desmitniekā iekļuvuši arī tādi nozares uzņēmumi kā SIA “Polipaks”, SIA “Tetra Pak”, SIA “Ardagh Metal Packaging Latvia”, SIA “Multipack”, AS “VG Kvadra Pak”, SIA “Mežroze” un SIA “Ogres trikotāža”.

“VG Kvadra Pak” valdes loceklis Roberts Vasiļevskis pārskata veidotājiem norādījis, ka 2012. un 2013. gadi uzņēmumam bijuši straujas izaugsmes gadi. To veicinājuši dažādi faktori, tostarp pievienošanās “Van Genechten Packaging” grupai un jaunu klientu iegūšana. Gaidāms, ka 2014. gads uzņēmumam būs veiksmīgas stabilitātes gads, izaugsmes tempiem saglabājoties 5-10% līmenī. Plānota attīstība eksporta tirgos, jaunu klientu piesaiste, investīcijas un darbs pie efektivitātes paaugstināšanas.

Plašāka informācija lasāma izdevumā “Latvijas biznesa vides pārskats 2013”.

Ziņas avots: aģentūra LETA, 06.12.2014.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *