Poligrāfijas, iepakojuma un reklāmas uzņēmumi pret pārmērīgu dabas resursu nodokli

“Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, pūloties papildināt valsts budžetu, gatavojas nodarīt būtiskus zaudējumus Latvijas tautsaimniecībai un mazināt Latvijas apstrādes rūpniecības uzņēmumu eksportspēju,” satraukumu par ministrijas ierosinājumu likt reklāmas ražotājiem maksāt Ls 0,91 par kg papīra pauž Latvijas Poligrāfijas uzņēmumu asociācijas izpilddirektore Ieva Bečere.

Lai nepieļautu šāda nesamērīga nodokļa piemērošanu, kā arī lai pievērstu mediju, sabiedrības, ierēdņu un politiķu uzmanību, šobrīd kopīgas aktivitātes plāno Latvijas Poligrāfijas uzņēmumu asociācija, Latvijas Poligrāfijas nozares arodbiedrība, Latvijas Iepakojuma asociācija un Latvijas Reklāmas asociācija.

“Jau esam vienojušies par tikšanos Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā, lai tur skaidrotu šādas iniciatīvas kaitīgo ietekmi uz mūsu nozarēm. Plānojam tikties arī ar politiķiem frakcijās un citiem ministriem, jo šāda dabas resursu nodokļa piemērošana ietekmētu ne tikai Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārraudzītās jomas, bet noteikti skartu arī Ekonomikas un Finanšu ministriju kompetenci,” precizē Ieva Bečere.

“Poligrāfijas, iepakojuma un reklāmas nozarē valda vienprātība, ka Dabas resursu nodoklis šādā apmērā, ir nepieņemams. Diskusijas nozarē ir tikai par to, kā efektīvāk nodrošināt nozares interešu pārstāvniecību, lai šādu kaitniecību nepieļautu,” skaidro Ieva Bečere.

“Nozarē esam norūpējušies arī par to, ka ir tik neskaidrs, kam tieši šis nodokli būtu jāmaksā un kādā veidā tiek plānots šādu nodokli iekasēt,” uztraucas Ieva Bečere.

“Kāpēc ar mums līdz šim neviens par šo nav runājis? Kāpēc mums no preses ir jāuzzina, ka tagad šis jautājums jau iekļauts ierēdņu dienaskārtībā? Kur izpaliek iepriekš tik daudz skandētā nepieciešamība lēmumus izdiskutēt un argumentēt?” vaicā Ieva Bečere.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *