Izstāde "Papīra transformācija iepakojumā"

Izstāde "Papīra transformācija iepakojumā"

Papira transformacija iepakojuma - logo ar datumiemLatvijas Iepakojuma asociācija, atzīmējot darbības divdesmit gadus, sagatavojusi unikālu izstādi „Papīra transformācija iepakojumā”, kuru atvērs 23. novembrī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. Izstāde apmeklētājiem būs pieejama apskatei bez maksas līdz 10. decembrim LNB darba laikā.

Daudzveidīgā izstādes ekspozīcija būs interesanta plašam apmeklētāju lokam – sākot no vides zinību skolēniem līdz ar iepakojumu saistītās nozarēs strādājošiem profesionāļiem. Papīra un kartona iepakojuma izstādes ekspozīcija veidota vairākās tematiskās līnijās:

  • Vēsturisko apskatu par papīra un papīra izstrādājumu vēsturi papildinās LNB krājuma seno etiķešu kolekcija.
  • Izglītojoši informatīvo daļu veidos dažādi materiāli, tai skaitā dažāda specializētā profesionālā literatūra par papīru un kartonu, par iepakojuma veidiem, formām, konstrukcijām, pielietojumu, kā arī izlietotā iepakojuma pārveidi dizaina priekšmetos, pārstrādi un apsaimniekošanu.
  • Latvijas labākā papīra un kartona iepakojuma izlase eksponēta galvenajā ekspozīcijas daļā –  būs apskatāmi vairāki desmiti no nacionālajā konkursā „Labākais iepakojums Latvijā” kopš 1996. gada apbalvotajiem 424 darbiem.
  • Starptautiskās atzinības ekspozīcijā izvietoti Latvijā ražotie iepakojumi, kas guvuši atzinību pasaulē. Par Latvijā ražotā iepakojuma kvalitāti liecina ne tikai uzņēmumu produkcijas eksporta apjomu rādītāji, bet arī balvas, ko Pasaules Iepakojuma organizācijas rīkotajā starptautiskajā konkursā „WorldStar for Packaging Excellence” kopš 1998. gada ieguvuši Latvijas produktu papīra un kartona iepakojumi, kas  apskatāmi izstādē.
  • Iniciatīvas daļā izstādes apmeklētāji varēs iepazīties ar starptautisku globālo iniciatīvu – Iepakojuma ētikas hartu – un tai pievienoties, lai atbalstītu un veicinātu atbildīga, sabalansēta, droša, pieejama, saprotama, informatīva, mūsdienīga, tālredzīga, izglītojoša un ilgtspējīga iepakojuma izstrādi, ražošanu un lietošanu.
  • Ziemassvētku iepakojuma parāde demonstrēs no papīra un kartona Latvijā tapušos svētku iepakojumus.
Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *