Līdz depozīta sistēmas darbības uzsākšanai Latvijā atlikuši 2 mēneši

Ar Valsts vides dienesta dalību 2021. gada 2. decembrī aizvadīts SIA “Depozīta Iepakojuma Operators” (DIO) organizēts mediju pasākums, kura laikā DIO plašāk informēja par depozīta sistēmas ieviešanas progresu un plānotajiem darbiem.

Pasākuma ietvaros DIO prezentēja depozīta sistēmas jauno zīmolu un nosaukumu “Depozīta punkts”. Savukārt sabiedrības informēšanas nolūkos darbību uzsākusi mājaslapa www.depozitapunkts.lv, kā arī “Depozīta punkts” Facebook un Instagram konti, kuros iedzīvotājiem būs pieejama aktuālā informācija par gaidāmo depozīta sistēmu.

Nākamo divu mēnešu laikā plānots noslēgt atlikušos līgumus ar tirgotājiem un depozīta iepakotājiem (ražotājiem un importētājiem), kuriem likums nosaka obligātu dalību depozīta sistēmā. Tāpat turpinās arī depozīta sistēmas infrastruktūras izveide – šobrīd Latvijā uzstādīti 320 taromāti un 22 āra kioski, savukārt līdz nākamā gada 1. februārim plānots uzstādīt ~700 automatizētos pieņemšanas punktus, tostarp 150 āra kioskus. Līdztekus tam turpināsies centrālā uzskaites un šķirošanas centra būvniecība, kurā tiks nodrošināta nodotā depozīta iepakojuma uzskaite, sašķirošana un sagatavošana pārstrādei. Plašāk lasāms šeit.

Avots: www.vvd.gov.lv 2021. gada 3. decembris

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *