Latvijas Zaļā punkta konference “Latvija – Valsts bez atkritumiem”

Ņemot vērā drošības pasākumus, arī šogad, 2021. gada 25. novembrī, tiešsaistē  norisinājās ikgadējajā Latvijas Zaļā punkta rīkotā konference “Latvija – Valsts bez atkritumiem”. Tās mērķis ir veidot platformu, kurā diskutēt par aktualitātēm un nepieciešamajiem soļiem Latvijas virzībai uz atkritumu apjoma kopējo samazināšanu, plašākām atkritumu šķirošanas un pārstrādes iespējām, īstenojot principu, ka visi Latvijā radītie atkritumi tiek sašķiroti, pārstrādāti un visam tiek atrasta vērtība.

Resursu patēriņa un atkritumu apjoma samazināšana, savstarpējās sadarbības veicināšana resursu pārdomātai izmantošanai, atkritumu aprites sistēmu sakārtošana un iespējas iedzīvotājiem samazināt izdevumus par atkritumu apsaimniekošanu – par šīm tēmām tiešraidē runāja nozares eksperti un uzņēmumu pārstāvji.

Konferencē piedalījās Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Vides aizsardzības departamenta direktore Rudīte Vesere, Latvijas zaļā punkta direktors Kaspars Zakulis, SIA “Eco Baltia vide” valdes priekšsēdētājs Jānis Aizbalts, “IKEA” Baltijas Tirdzniecības daļas vadītāja Inga Filipova, kā arī “Swedbank” Digitālās stratēģijas un inovācijas jomas vadītājs Ģirts Bērziņš, “Ekodizaina kompetences centrs” valdes locekle Ilze Neimane, Patērētāju tiesību aizsardzības centra Patērētāju tiesību uzraudzības departamenta direktore Ieva Baldiņa un uzņēmuma “Loreal” pārstāve Ilze Dimanta. Plašāk par konferenci lasāms šeit.

Avots: www.zalais.lv 2021. gada 26. novembris

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *