Sākta depozīta sistēmas uzskaites un šķirošanas centra būvniecība

Turpinot darbu pie depozīta sistēmas (DS) infrastruktūras izveides, uzsākta centrālā uzskaites un šķirošanas centra metāla konstrukciju izbūve.

Paredzēts, ka kopējā telpu platība, ieskaitot industriālās un biroja telpas, sastādīs ap 5500 m2, sniedzot iespēju centrā veikt vairākas būtiskas funkcijas, tostarp nodotā depozīta iepakojuma uzskaiti, sašķirošanu un sagatavošanu pārstrādei. Centrālais šķirošanas centrs atradīsies Salaspils novada Aconē un savu darbību uzsāks jau nākamgad. Ēkas attīstītājs un būvnieks ir industriālās būvniecības uzņēmuma SIA “PICHE” meitas uzņēmums SIA “P41”.

Šķirošanas centrā visus darba procesus nodrošinās 30 līdz 50 darbinieki atkarībā no sezonas. Darbinieku atlases procesu plānots uzsākt tuvāko mēnešu laikā. Depozīta sistēmas šķirošanas centra iekārtas nodrošinās Latvijas uzņēmumu SIA “PERUZA” un Lietuvas tehniskās inženierijas uzņēmumu UAB “Motecha”.

Šķirošanas centrs tiks aprīkots ar tādiem tehnoloģiskajiem risinājumiem kā industriālās preses, iepakojuma uzskaites un šķirošanas mašīnas, vienreizlietojamā stikla smalcinātāji, tērauda iepakojuma atdalītāji, skeneri u.c. risinājumi. Izgatavotās iekārtas spēs veikt vairākas būtiskas funkcijas, tostarp, caurspīdīgā un pārējā PET iepakojuma šķirošanu, alumīnija un metāla iepakojuma šķirošanu, manuāli pieņemtā un stikla iepakojuma uzskaiti, kā arī visu veidu iepakojumu sagatavošanu pārstrādei. Arī vienreizlietojamo stikla iepakojumu plānots šķirot pa krāsām. Plašāk lasāms portāla db.lv publikācijā šeit.

Avots: db.lv 2021. gada 13. oktobris

Publicitātes foto
Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *