Noskaidrots depozīta sistēmas dzērienu iepakojuma operators

2020. gada 29.decembrī Valsts vides dienests (VVD) par depozīta sistēmas dzērienu iepakojuma operatoru izvēlējies SIA “Depozīta iepakojuma operators”, preses konferencē paziņoja VVD ģenerāldirektore Elita Baklāne-Ansberga.

Viņa informēja, ka uzņēmums “Depozīta iepakojuma operators” atbilst normatīvo aktu prasībām un ieguvis visvairāk punktus kvalitātes kritēriju vērtēšanas posmā, tāpēc ar minēto uzņēmumu nākamā gada janvārī tiks slēgts līgums uz septiņiem gadiem. Baklāne-Ansberga uzsvēra, ka lēmumu par depozīta sistēmas dzērienu iepakojuma operatora izvēli komisijas pieci locekļi pieņēmuši vienbalsīgi, pamatojoties uz kritēriju izvērtēšanā iegūtajiem rezultātiem. Vienlaikus viņa atzina, ka abiem pretendentiem depozītu ieviešanas sistēmas tehniski ekonomiskais pamatojums bijis salīdzinoši vāji izstrādāts.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) informēja, ka tā rūpīgi sekos līdzi sistēmas ieviešanas gaitai.

Kompānijas “Depozīta iepakojuma operators” pamatkapitāls ir 112 500 eiro, un tā tika izveidota 2020.gada jūnijā. Kompānijas īpašnieki ir “Alus un dzērienu iepakojuma savienība” (20%), “Coca-Cola HBC Latvia” (20%), “Cēsu alus” (13,33%), “Cido grupa” (13,33%) un “PET Baltija” (13,33%), “Aldaris” (13,33%) un Latvijas Alus darītāju savienība (6,67%), liecina informācija “Firmas.lv”.

Jau ziņots, ka Latvijā depozīta sistēmu plānots ieviest 2022.gada 1.februārī. Plašāk lasāms portāla db.lv publikācijā šeit.

Avots: db.lv / LETA, 2020. gada 29. decembris

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *