Eiropas 2020. gada labākais kartona iepakojums – izgatavots Latvijā: AS „VG Kvadra Pak” saņem Eiropas kartona iepakojuma Izcilības balvu

Tikko Latvijas Iepakojuma asociācija saņēmusi ziņu no starptautiskā konkursa „Gada labākais kartona iepakojums” („Best Carton Packaging of the Year”) organizatoriem – divām Eiropas kartona ražotāju asociācijām: ECMA (European Carton Makers Association) un Pro Carton (European Association of Carton and Cartonboard Manufacturers), kurā  oficiāli paziņoti rezultāti 2020. gada konkursā. Divdesmit vienas balvas ieguvēju sarakstu atklāj nominācija „Gada kartona iepakojums” („Carton of the Year”), kurā uzvarējis akciju sabiedrībā „VG Kvadra Pak” izgatavotais sekundārais iepakojums alkoholiskā dzēriena „Roku Gin” pudelei.

Uzņēmums prestižo Eiropas kartona iepakojuma Izcilības balvu („European Carton Excellence Award”) saņem pirmo reizi, un tas ir starptautiski ievērojams sasniegums, ar ko Latvijas drukas meistari demonstrē un apliecina sevišķi augstu profesionālo līmeni.

Ikgadējais Eiropas konkurss „Gada labākais kartona iepakojums” ir nozīmīgs dažādu produktu  iepakojuma ražotājiem ar iespēju demonstrēt žūrijai inovatīvākos risinājumus un labākos sasniegumus. Arī šogad konkursa darbus vērtēja pēc dažādiem kritērijiem: grafikas un strukturālais dizains, ražošanas tehnika, rentabilitāte, ekoloģija, inovācijas, piemērotība utt.

Globālā zīmola „Beam Suntory” dzēriena „Roku Gin” iepakojumu kreatīvi radījusi starptautiska komanda: kompāniju „ InnerWorkings” strukturālais dizains un „Pocket Rocket Creative” grafikas dizains. Konkursa žūrijas vērtējums par Latvijā izgatavoto iepakojumu: „Roku” džina iepakojums ir tāds, ko var nosaukt par pilnīgu iepakojumu. Tas ir estētiski pievilcīgs plauktā, labi konstruēts, dzēriena pudele ideāli atbilst sekundārajam iepakojumam, iepakojuma forma ir parocīga, un soft touch laka un grafikas dizains –   gan iekšpusē, gan ārpusē – papildina kārbu. Produkta stāsta atspoguļošana uz iepakojuma, atklājot sešas pievienotās augu piedevas, kā arī dzēriena lietošanas ieteikumus, ir kā saruna ar patērētāju, pārliecinot, ka tas ir augstākās kvalitātes produkts.”

Latvijas Iepakojuma asociācijas valdes priekšsēdētāja Iveta Krauja komentē 2020. gada Eiropas labāko kartona iepakojumu: „ Vispirms – kārba Japānas dzērienam „Roku Gin” pašreiz piedalās arī nacionālajā konkursā „Labākais iepakojums Latvijā”. Acīmredzami, ka kārba 0,7 l tilpuma stikla pudelei demonstrē izcilas funkcionālās īpašības: pirmkārt, pudele novietota stabili – tas nozīmē, ka  pudeles formai precīzi atbilstoša kārbas konstrukcija; otrkārt,  laba kartona materiāla izvēle (no skandināvu kompānijas „Stora Enso”), nodrošinot kārbas stingrību, kas svarīgi arī transportēšanai; treškārt, izcili grafikas dizaina risinājumi un kvalitatīva drukas realizācija, kas kalpo primārā iepakojuma un dzēriena vērtību izcelšanai – tas svarīgi produkta izskatam tirdzniecības plauktā un ļauj apskatīt dzēriena pudeli kartona kārbā . Jāpiebilst, ka AS „VG Kvadra Pak” jau iepriekš saņēmusi  starptautisku atzinību – Pasaules Iepakojuma organizācijas starptautiskā konkursa „WorldStar for Packaging” četras balvas „Iepakojuma Izcilība” dažādos gados”.

Roberts Vasiļevskis, AS „VG Kvadra Pak” ģenerāldirektors stāsta, ka uzņēmuma speciālistu  komanda palīdzēja realizēt  InnerWorkings dizaineru ieceres, maksimāli pielietojot unikālu strukturālo dizainu, īpašas lakošanas un folijas karstspiedes tehnoloģijas:  “Patiess gandarījums pirmo reizi „VG Kvadra Pak” un arī Latvijas iepakojuma nozares vēsturē saņemt Eiropas nozīmīgāko apbalvojumu „Carton of the Year”.  Paldies visiem iesaistītajiem šī fantastiskā projekta tapšanā!  Ar lielisku komandu un sadarbojoties varam sasniegt visaugstākos rezultātus! Mūsu mērķis ir meklēt katram klientam vislabāko piedāvājumu, apvienojot efektivitāti un ilgtspēju. Izcilus risinājumus varam rast veiksmīgi sadarbojoties ar mūsu klientiem, līdz ar to šī balva viennozīmīgi pienākas arī „InnerWorkings” un „Beam Suntory” kompānijām.”

 

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *