Starptautiska konference “Shaping the Future of Print”

Vairāk kā 100 Eiropas iepakojuma nozares profesionāļi no 20.-22. februārim tikās Briselē uz ceturto ikgadējo starptautisko konferenci “Shaping the Future of Print”, ko organizēja Eiropas drukas industrijas nozares asociācija Intergraf, Eiropas fleksogrāfijas nozares asociācija FTA Europe un pētniecības institūts Smithers Pira.

Šogad konference bija veltīta iepakojumam, – jau atklāšanā norādot, ka pašreiz iepakojums ir dinamiskākais drukas sektors. Konferencē nozīmīgu ziņojumu par drukātā iepakojuma tendencēm Eiropā sniedza Smither Pira vadošā konsultante Ania Krolak (Lielbritānija).  Eiropas Komisijas Vides ģenerāldirektorāta Aprites ekonomikas un zaļās izaugsmes direktors Kestutis Sadauskas prezentēja pētījumus par iepakojuma dizainu un sistēmu cirkulārai pasaulei.

Citi ziņotāji no Lielbritānijas, Itālijas, Beļģijas, Austrijas pievērsās jautājumiem par augošu patērētāju interesi sensorajam iepakojumam; par iepakojuma dizaina tendencēm, ko ietekmē sabiedrības novecošana; par kompostējamo iepakojumu kā alternatīvu; iepakojuma  attīstības tendencēm, funkcionalitāti, ērtību un ilgtspēju; kā arī pārtikas atkritumu un iepakojuma atkritumu savstarpējo mijiedarbību un oglekļa pēdas nospieduma un polimēru iepakojuma pārtikai attiecībām. Prezentētie pētījumi un inovāciju apskati raisīja lielu interesi un daudz jautājumu.

Konferences noslēgumā tika apkopotas galvenās rekomendācijas drukātā iepakojuma nozarei:

  • Visām iesaistītajām pusēm jābūt gatavām mainīt savu domāšanu un stratēģiju.
  • Jāņem vērā, ka rodas jauni biznesa modeļi un parādās jaunas patērētāju grupas.
  • Nepieciešama aktīva inovatīvo tehnoloģiju un materiālu ieviešana.
  • Jāattīsta visu piegāžu ķēdes dalībnieku sadarbība, lai sasniegtu vislabākos rezultātus.
  • Uzņēmumi, kas neattīstīs jaunās tehnoloģijas un neieviesīs jaunus materiālus, saskarsies ar izdzīvošanas grūtībām.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *