Noslēdzies konkurss „Labākais iepakojums Latvijā 2017”

Nacionālais konkurss „Labākais iepakojums Latvijā 2017”, ko organizē Latvijas Iepakojuma asociācija, noslēdzies ar rezultātu paziņošanu un uzvarētāju apbalvošanu šī gada 9. novembrī. Šogad konkursā piedalījās 18 konkursanti ar 36 iepakojumiem un iepakojumu sērijām.

Konkurss tradicionāli norisinās vairākos posmos, kuros darbus vērtē gan patērētāji, gan profesionāla žūrija. Septembrī un oktobrī iesniegtos darbus vērtēja starptautisko izstāžu „Riga Food” un „Design Isle” apmeklētāji, kā arī  nozares eksperti, konkursa atbalstītāji un interneta lietotāji. Žūrijas vērtējumu veidoja noteikti kritēriji – konstrukcija, forma, dizains, funkcionalitāte, kopiespaids u.c. – realizācija.

Konkursa „Grand Prix”  ekspertu žūrija piešķīra lakricas “LIQ dāvanu kārbu grupai (iesniedzējs – AS „VG Kvadra Pak”), balva – dalība Pasaules Iepakojuma organizācijas starptautiskajā konkursā „WorldStar For Packaging Excellence 2018”.

Pirmās vietas ieguva sekojoši konkursa darbi:

  • Graudaugu pārslu sērijas iepakojums (iesniedzējs AS “Dobeles Dzirnavnieks”);
  • Alus “Kokmuiža” prezentācijas iepakojums (iesniedzējs SIA “Austra Pak”);
  • Konfekšu izlases “Freia” kārba (iesniedzējs AS „VG Kvadra Pak”);
  • BIO vistu 6 olu iepakojums (iesniedzējs SIA “Foreign Embassy”);

Izstāžu „Riga Food 2017” un „Design Isle 2017” apmeklētāju kopvērtējumā 1. vietu ieguva AS “Dobeles Dzirnavnieks” graudaugu pārslu sērijas iepakojums. Interneta balsojumā pirmā vieta – Griķu un kvinojas miltu maisījuma iepakojumam, ko iesniedza Linda RUTULE.

Savu vērtējumu sniedza arī konkursa atbalstītāji – Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM), starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība “BT1”, Latvijas Zaļais punkts, GS1 Latvija, Latvijas Poligrāfijas uzņēmumu asociācija, Latvijas Dizaineru savienība, Latvijas Iepakojuma sertifikācijas centrs, LLU Tehnoloģiju un zināšanu pārneses nodaļa, Rīgas Valsts tehnikums (RVT) un biedrība „Homo Ecos”.

Visvairāk atzinības – piecās kategorijās saņēma divi konkursam iesniegtie darbi:

  • Graudaugu pārslu sērijas iepakojums no AS “Dobeles Dzirnavnieks”. Darbs saņēma GS1 Latvija atzinību par precīzu GS1 un ISO standartu ievērošanu EAN-13 svītrkoda simbola attēlošanā un izvietošanā uz konkursam iesniegtā iepakojuma, Latvijas Dizaineru savienības atzinību par radošu un netradicionālu risinājumu grafiskajā dizainā apvienojot funkcionālo un vizuālo informāciju, vietu starptautisko izstāžu “Riga Food” un “Design Isle” apmeklētāju balsojuma kopvērtējumā un 2. vietu interneta balsojumā.
  • alus “Kokmuiža” prezentācijas iepakojums (iesniedzējs SIA “Austra Pak”). Darbs saņēma LLU Tehnoloģiju un zināšanu pārneses nodaļas atzinību par kreatīvu iepakojuma konstruktīvo risinājumu, Rīgas Valsts tehnikuma speciālbalvu dizainerei Maijai Rozenfeldei par iepakojumu dizaina koncepciju un realizāciju, 4. vietu starptautisko izstāžu “Riga Food” un “Design Isle” apmeklētāju balsojuma kopvērtējumā un 3.vietu interneta balsojumā.

No dalībniekiem visvairāk balvu saņēma AS „VG Kvadra Pak”- „Grand Prix”, vienu 1. vietu un divas 2. vietas žūrijas vērtējumā  un Atzinības rakstus no GS1 precīzu GS1 un ISO standartu ievērošanu EAN-13 svītrkoda simbola attēlošanā un izvietošanā uz konkursam iesniegto produktu – lakricas “Liq”, zefīra “Maigums” un “Siera kūkas” kārbām, kā arī no Latvijas Iepakojuma asociācijas par saldumu “Fazer”, konfekšu izlases “Kalev Kannel” un “Siera kūkas” iepakojumu.

Konkursa rezultāti visās nominācijās, kā arī konkursa darbi un apraksti apskatāmi ŠEIT.

Nacionālais konkurss par labāko iepakojumu tradicionāli notiek katru gadu kopš 1996. gada, un savus darbus var pieteikt iepakojuma pasūtītāji, dizaineri, iepakojuma izgatavotāji, iepakotāji un preču izplatītāji.

Konkursa „Labākais iepakojums Latvijā 2017 „Grand Prix” ieguvējs –  Lakricas LIQ iepakojuma grupa (iesniedzējs – AS “VG Kvadra Pak”)

 

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *