Inovatīvi materiāli un iepakojums izstādē INTERPACK 2017

 

  Butterfly Cups

Starptautiskā iepakojuma izstāde INTERPACK, kas notika  no  4. – 10. maijam Diseldorfā (Vācija), piesaistīja rekorddaudz apmeklētāju – vairāk kā 170 tūkstošus, kas pārstāvēja gandrīz  2900 uzņēmumus no 168 valstīm. Izstādes ekspozīcijās bija daudz inovatīvu produktu. Viens no tiem – Butterfly Cups.

Butterfly cup, uzņēmuma Cup Concepts International (www.cupconcepts.com) jaunais produkts nodrošina, ka ielietais šķidrums vairs neizšļakstās un nepil. Kartona krūzes augšdaļas  vienkāršā forma aizvieto plastmasas vāciņu, tā samazinot ražošanas izmaksas un preču daudzumu noliktavās; ietaupa vietu uzglabāšanai un uz letes; paātrina pasniegšanas procesu un darbinieku efektivitāti veikalā; kā arī samazina atkritumu apglabāšanas izmaksas, turklāt rada labvēlīgo ietekmi uz vidi.

 

Gudrais iepakojums U-Fresh

Gudrais iepakojums U-Fresh, ko ražo Camen (www.camen-q.com), ir maisiņš izgatavots no HDPE un DuPont Tyvek®, kas līdz 20 % pagarina vīnogu glabāšanas ilgumu. To pārbauda arī citiem augļiem un pārtikas produktiem. Šāds iepakojums samazina produkta svara zudumu līdz pat 15 %, un kontrolē iekšējo atmosfēru, ir arī gāzes caurlaidīgs, bet ūdensnecaurlaidīgs (FDA nav apstiprināts); tāpat saglabā nepieciešamo mitrumu; ir izturīgs pret caurduršanu un kalpo kā aizsargs mikroorganismiem; ir apdrukājams, pārstrādājams un bio-orientēts. Tradicionāls maisiņš, kas var saglabāt produktu svaigu 7 dienas, ar U-Fresh palielina glabāšanas laiku līdz pat 14 vai 15 dienām.

 

 

 

BioFoam trauki

Bioputas (BioFoam) no Synbra  (www.synbratechnology.com) ir jaunas patentētas putas, kas  salīdzināmas ar Airpop (EPS-putu polistirolu). BioFoam traukiTām ir līdzīga struktūra un īpašības. Galvenā atšķirība, ka Airpop izgatavots no polimēriem, kas balstās uz fosilo izejvielu (ierobežots resurss), un BioFoam sastāv no biopolimēriem, kas izgatavoti no augu materiāliem (bezgalīgs resurss). Tādejādi BioFoam ir pirmās putas ar organisku izcelsmi. Tamdēļ BioFoam var izmantot atkārtoti. Turklāt tās bioloģiski noārdās, un tās var rūpnieciski kompostēt augstā temperatūrā mitruma un baktēriju ietekmē. BioFoam ir izturīgs materiāls un piemērots ilgtermiņa lietošanai, izmantojams praktiski visu preču iepakojumiem.

 

Peel PerfoSystem (perforācijas lobīšanas sistēma) no CCL LABEL (www.ccllabel.com ), ir balstīta uz spirālveida perforāciju, kas apņem produktu, un ir piemērojama dažādām uzlīmēm. To var kombinēt arī ar ekskluzīvu smaržu drukāšanu, kas saglabājas vismaz gadu no etiķetes izgatavošanas dienas. Uzņēmums šo inovāciju izmanto galvenokārt augstas kvalitātes un reklāmas produktiem.

Etiķete – smaržo vai lobi

 

 

 

 

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *