Latvijā ražoti iepakojumi saņem prestižas starptautiskas balvas

Ar iepriecinošām ziņām noslēgusies Pasaules Iepakojuma organizācijas (World Packaging Organisation) starptautiskā konkursa „WorldStar for Packaging” darbu vērtēšana – balvas saņems Latvijā ražoti iepakojumi.  Koka rotaļlietu ražotājs SIA „MGS Factory” saņems uzvarētāja balvu par skrejriteņa „Dip Dap” transportiepakojumu. Balva pārtikas produktu grupā tiks piešķirta šokolādes konfekšu kārbu „Fazer Travel Trade” sērijai, ko izgatavojis viens no lielākajiem iepakojuma ražotājiem Latvijā AS „VG Kvadra Pak”.

Starptautiskā atzinība ir nozīmīgs sasniegums, kas apliecina uzņēmuma produkcijas iepakojuma augsto kvalitāti, radošumu un konkurētspēju starptautiskā līmenī.

„Worldstar for Packaging” ir lielākais profesionālais iepakojuma nozares konkurss pasaulē. Pasaules Iepakojuma organizācija (PIO) konkursu rīko kopš 1970. gada, aicinot pieteikt dalībai nacionālo konkursu žūriju izvirzītos labākos iepakojumus no Eiropas, Āzijas, Amerikas, Austrālijas. Šī gada konkursā piedalījās 249 darbi no 35 valstīm. Uzvarētājus noteica starptautiska žūrija – eksperti no PIO Valdes, nacionālajām un reģionālajām iepakojuma organizācijām. Laureātu apbalvošanas ceremonija notiks Diseldorfā, Vācijā, 2014. gada 13. maijā, starptautiskās izstādes „Interpack” laikā.

SIA „MGS Factory” konkursā piedalījās ar transportiepakojumu koka skrejritenim „Dip Dap”, konkurējot ar 46 citiem darbiem. Iepakojums ir īpašs ar tā neierasto formu, kompaktumu un praktisko pielietojumu ilgtermiņā – pēc produkta izpakošanas iepakojums pārvēršams par skrejriteņa statīvu jeb novietni. Pēc SIA „MGS Factory” pasūtījuma transportkārbas dizainu izstrādāja SIA „NGW” un izgatavoja SIA „Austra Pak”.

Skrejritenis DIP DAP

„Fazer Travel Trade” sērija dalībai konkursā konkurencē ar 73 citiem pārtikas produktu iepakojumiem bija pieteikta no Somijas, kas ir darba pasūtītāja – uzņēmuma „Fazer Confectionery” – mītnes valsts. Kārbu dizains izstrādāts Lielbritānijā, uzņēmumā „LFH Illuminating Brands”, savukārt ražošana notikusi Latvijā, uzņēmumā AS „VG Kvadra Pak”. Šo sēriju veido 8 dažādas, vienotā stilā veidotas kārbas konfektēm. Sērija ir konstruktīvi un poligrāfiski sarežģīta – tajā efektīvi vienkopus izmantots liels skaits dažādu tehnoloģisko paņēmienu, kas iepakojumu padara īpaši reprezentablu, kvalitatīvu, kā arī funkcionālu gan tirdzniecībai, gan pēc tā atvēršanas.

Kārbu sērija Fazer Travel Trade

„Dip Dap” iepakojums bija labākais un saņēma „Grand Prix” balvu 16. nacionālajā Latvijas Iepakojuma asociācijas rīkotajā konkursā „Labākais iepakojums Latvijā 2012”. „Fazer Travel Trade” iepakojumu sērija nupat atzinīgi novērtēta šīgada konkursā „Labākais iepakojums Latvijā”, iegūstot pirmo vietu konditorejas produktu iepakojumu grupā. Nākamgad starptautiskajā konkursā „WorldStar” Latviju pārstāvēs AS „VG Kvadra Pak” izgatavotais iepakojums konfekšu kolekcijai „Rūta 100”, kas 2013. gada Latvijas konkursā ieguva „Grand Prix”. 18. nacionālais konkurss „Labākais iepakojums Latvijā” norisināsies no 2014. gada 1. augusta līdz 30. septembrim; arī tā uzvarētājs saņems iespēju piedalīties starptautiskajā Pasaules Iepakojuma organizācijas konkursā.

Kopš 1998. gada PIO rīkotajos starptautiskajos iepakojuma konkursos no Latvijas uzņēmumiem prestižo balvu saņēmuši AS „VG Kvadra Pak”, AS „Latvijas balzams”, AS „Tukuma Piens”, SIA „Austra Pak”,  AS „Dobeles dzirnavnieks” un citi.

Latvijas uzņēmums SIA „MGS FACTORY” dibināts 2010. gadā. Tā ražotnē Kuldīgas pievārtē pašlaik tiek ražoti  „DIP DAP” skrejriteņi, leļļu mājas, koka mājlietas, kā arī tiek piedāvāti augstas precizitātes CNC frēzēšanas pakalpojumi. Uzņēmumam attīstoties, produktu klāstu plānots papildināt ar vēl citām attīstošām koka rotaļlietām bērniem.

AS „VG Kvadra Pak” kā viens no lielākajiem Latvijas iepakojuma nozares uzņēmumiem ir specializējies augstas kvalitātes sarežģītu kartona kārbu ražošanā un sekmīgi darbojas iepakojuma nozarē jau kopš 1993. gada. Produkcija tiek izgatavota gan Latvijas uzņēmumiem, gan klientiem no Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Dānijas, Vācijas, Polijas, Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas un Kazahstānas.

Latvijas Iepakojuma asociācija ir biedrība, kurā apvienojušies Latvijas uzņēmēji – iepakojuma ražotāji, tirgotāji, lietotāji, eksperti. Kopš 1996. gada LIA ir Pasaules Iepakojuma organizācijas (WPO) pilntiesīga dalībniece. Galvenie LIA mērķi ir nodrošināt iepakojuma nozares attīstību, progresīvu iepakošanas tehnoloģiju ieviešanu, racionālu izlietotā iepakojuma apsaimniekošanas sistēmu izveidi valstī, mērķtiecīgu komunikāciju attiecībās ar likumdevēju, patērētāju, sabiedrību.

 

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *