Dobeles Dzirnavnieks saņem Iepakojuma Ekselences balvu

Akciju sabiedrības Dobeles Dzirnavnieks kartona kārbu sērija sausajiem maisījumiem un bakalejas produktiem tikko apbalvota ar Pasaules Iepakojuma organizācijas (World Packaging Organization) Iepakojuma Ekselences balvu (Award for Packaging Excellence) starptautiskajā konkursā WorldStar.

Pasaules Iepakojuma organizācijas (PIO) balva ir arī akciju sabiedrības VG Kvadra Pak, kas izgatavojis godalgotās kartona kārbas, un dizainera Jāņa Birznieka (DDB Latvija), kurš veidojis jauno vienoto produktu iepakojuma lakonisku un funkcionālu grafiskā dizaina risinājumu, sasniegums.

Konkursā piedalījās 33 valstis ar 316 darbiem, kurus izvērtēja dažādu valstu 25 pārstāvju žūrija. Latvijas kartona kārbu sērijai bija 79 konkurējoši darbi pārtikas iepakojuma kategorijā, kura bija lielākā konkursa grupa.

Dobeles Dzirnavnieka produkcijas iepakojums jau otrreiz piedalījās pasaules lielākajā profesionālajā konkursā. 2008. gadā uzņēmums saņēma Iepakojuma Ekselences balvu par bakalejas produktu sērijas Ekstra iepakojumu.  Balva ir ievērojams sasniegums iepakojuma nozarē, kas apliecina iepakojuma augsto kvalitāti un konkurētspēju starptautiskā līmenī.

PIO konkursu rīko kopš 1970. gada, aicinot pieteikt dalībai nacionālo konkursu žūriju izvirzītos labākos iepakojumus no Eiropas, Āzijas, Amerikas; uzvarētājus nosaka starptautiska žūrija. Prestižās WorldStar balvas iepriekšējos konkursos no Latvijas uzņēmumiem saņēmuši akciju sabiedrības VG Kvadra Pak, Latvijas Balzāms, Dobeles Dzirnavnieks, Tukuma Piens, SIA Austra Pak u.c.

Arī Latvijas Iepakojuma asociācija saņēmusi savu pirmo starptautisko atzinību –  Pasaules Iepakojuma organizācijas Sertikātu, ka Latvijas nacionālais iepakojuma konkurss atzīts kā kvalitatīva  programma WorldStar konkursam.

 

AS DOBELES DZIRNAVNIEKS Valdes priekšsēdētājs Kristaps Amsils saņēmis
starptautiskā iepakojuma konkursa WORLDSTAR diplomu.

 

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *