“Stora Enso Packaging” un “Immer Group” iepakojumi saņem starptautisko “Iepakojuma Ekselences” balvu

Uzņēmumi “Stora Enso Packaging” un “Immer Group” Pasaules Iepakojuma organizācijas (World Packaging Organisation) starptautiskajā konkursā “WorldStar for Packaging” guvuši augstu novērtējumu un saņēmuši “Iepakojuma Ekselences” balvu (“WorldStar For Packaging Excellence”):  “Stora Enso Packaging” par iepakojumu divritenim “Brum Brum Bike” un “Immer Group”  par iepakojuma sērijām “Jersika’s Chips” un “Spilva Dresingi”. Tās ir pirmās starptautiskās balvas „WorldStar for Packaging Excellence” šo uzņēmumu vēsturē. Saņemtā atzinība ir nozīmīgs sasniegums, kas apliecina Latvijas iepakojuma augsto kvalitāti un konkurētspēju.

Pasaules konkursā piedalījās 318 darbi no 38 valstīm. Uzvarētājus noteica starptautiska žūrija – pārstāvji no pasaules iepakojuma organizācijām, asociācijām un institūtiem. Balvas saņēma 200 iesniegtie darbi.

SIA “Stora Enso Packaging” konkursa darbs – transportiepakojums divritenim “Brum Brum Bike” 2016. gadā saņēma “Grand Prix” nacionālajā konkursā „Labākais iepakojums Latvijā”, ko organizē Latvijas Iepakojuma asociācija. Divriteņa iepakojums izgatavots no gofrētā kartona, apdrukāts ar vienu krāsu fleksogrāfijas tehnikā. Apdruka veidota minimālisma stilā, lai rosinātu bērna radošo domu – izkrāsot elementus pēc saviem ieskatiem. Divriteņa iepakojumam ir vairākas funkcijas – tas kalpo kā tirdzniecības, prezentācijas un transportiepakojums – nodrošinot iepakotā priekšmeta drošu uzglabāšanu un pārvadāšanu. Tas kalpo arī kā displejs un saliekama rotaļlieta, lieliski prezentē produktu, ir samontējams arī kā prezentācijas stends. Iepakojums dzīvo “otro dzīvi” pēc pamatfunkciju veikšanas, un ir pilnībā otrreiz pārstrādājams.

           BRUM BRUM BIKE            “Iepakojuma Ekselences” balva

“Immer Group” konkursā piedalījās ar sērijām “Jersika’s Chips”, kas ražota SIA “Glear”, un  “Spilva Dresingi” SIA “Orkla Foods Latvija” produktiem.  Abas sērijas ieguvušas godalgotas vietas Latvijas Iepakojuma asociācijas nacionālajā konkursā „Labākais iepakojums Latvijā‘ 2016” pārtikas iepakojuma grupā. “Jersika’s Chips” iepakojuma dizains atspoguļo čipsu jauno kvalitāti un produkta dabīgumu. Spilgtās krāsas un skaidra, augstas kvalitātes vissīkāko grafikas elementu druka sniedz izpratni par produktu un tā garšām, un tas ir labi pamanāms veikalā. Čipsu iepakojums ir ērti lietojams,  materiāls ir patīkams taustei.

            JERSIKA’S CHIPS            “Iepakojuma Ekselences” balva

“Spilva Dresingi” figurālās stāvpakas ar modernu dizainu izgatavotas no kompozītmateriāla ar paaugstinātām barjerīpašībām, aizsargājot produkta kvalitāti un drošību un pagarinot derīguma termiņu. Daudzkrāsu drukas kvalitāte ļauj izšķirt smalkus pustoņus un nianses, piešķirot attēliem izteiksmību. Dizainā dominējošā melnā krāsa ir neierasta šādai pārtikas produktu grupai, – un iepakojums piesaista patērētāju uzmanību.

            SPILVA DRESSINGS  “Iepakojuma Ekselences” balva

Starptautiskā balva „WorldStar for Packaging Excellence” uzņēmumiem “Stora Enso Packaging” un  “Immer Group” ir pirmās. Pasaules Iepakojuma organizācija konkursu rīko kopš 1970. gada, aicinot pieteikt dalībai nacionālo konkursu žūriju izvirzītos labākos iepakojumus no Eiropas, Āzijas, Amerikas, Austrālijas. Latvijas uzņēmumi prestižajā konkursā „WorldStar” piedalās no 1998. gada. Prestižās balvas iepriekšējos konkursos no Latvijas uzņēmumiem saņēmuši „VG Kvadra Pak”, “Austra Pak”, „Tukuma Piens”, „Latvijas Balzams”, „Dobeles Dzirnavnieks”, „Latplanta”  u. c.

Nākamajā pasaules konkursā Latviju pārstāvēs dāvanu kārbu grupa lakricai „LIQ” (Somijas LIQ Grupa), ar kuru nacionālajā konkursā „Labākais iepakojums Latvijā’ 2017” piedalījās AS “VG Kvadra Pak”, saņemot „Grand Prix”. 2018. gadā iesniegtos darbus konkursam vērtēs žūrija šī gada oktobrī Ķīnā.

Latvijas Iepakojuma asociācija ir biedrība, kurā apvienojušies Latvijas uzņēmēji – iepakojuma ražotāji, tirgotāji, lietotāji, eksperti. Kopš 1996. gada LIA ir Pasaules Iepakojuma organizācijas (WPO) pilntiesīga dalībniece. Galvenie LIA mērķi ir nodrošināt iepakojuma nozares attīstību, progresīvu iepakošanas tehnoloģiju ieviešanu, racionālu izlietotā iepakojuma apsaimniekošanas sistēmu izveidi valstī, mērķtiecīgu komunikāciju attiecībās ar likumdevēju, patērētāju, sabiedrību.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *