UKRAINAS IEPAKOJUMA INDUSTRIJAS PĀRSTĀVJI TIEKAS ĻVOVĀ

Zinātniski prakstiskā konference Iepakojuma nozare – tehniskie risinājumi globālās iniciatīvas SAVE FOOD ietvaros,  ko organizēja Ukrainas Iepakotāju klubs, Informatīvi analītiskais centrs Upakovka un Ukrainas Drukas akadēmija, notika Ļvovā 20. un 21. septembrī. Konferences galvenais mērķis  –  iepakojuma nozares pašreizējās situācijas un tās attīstības pārskats, viedokļu apmaiņa un biznesa kontaktu veidošana.

Konferencē piedalījās 87 speciālisti no 55 uzņēmumiem un organizācijām no 5 valstīm – Ukrainas, Latvijas u.c. Pasaules vadošo iepakojuma nozares uzņēmumu Dow Europe, Tehnokom, DuPont, PolyOne, Henkel AG&Comp., Uniprint, Kodak u.c. pārstāvji ziņoja par tehnoloģiskajām izstrādēm iepakojuma un iepakojuma materiālu ražošanā un jauniem dizaina un poligrāfijas risinājumiem. Konferences galvenās tēmas: Fleksiblā iepakojuma inovatīvās tehnoloģijas  un ekoloģiskums, tā loma pārtikas produktu zudumu novēršanai; Polimēra materiālu tirgus attīstība Ukrainā un tā ietekme uz koncentrātu un modificējošo piedevu izmantošanu; DuPont inovatīvie iepakojuma risinājumi gaļas produktu zudumu samazināšanai; Jaunas iespējas otrreizējai laminātu pārstrādei; PolyOne risinājumi fleksiblajam iepakojumam; Jaunas Henkel tehnoloģiskās stratēģijas SAVE FOOD ietvaros; Digitālie risinājumi iepakojumā ar HP Indigo iekārtām; Dow tehniskie risinājumi dažādiem drukas veidiem; Kodak pirmsdrukas tehnoloģiju evolūcija biznesa attīstībai u.c.

Konferencē  notika jaunas grāmatas  IEPAKOJUMS ukraiņu reālijās atvēršana. Autors Valerijs Krivošejs – Iepakotāju kluba direktors – atskatās uz Ukrainas iepakojuma nozares pagātni, vērtē šodienas situāciju un ieskicē nākotnes attīstības metus. Vēsturiski fakti, patiesi notikumi un sausa statistika caurvijas ar Ukrainas uzņēmumu, universitātes un zinātnes centru dibināšanas un attīstības vēsturi. Spilgti pasaules un Ukrainas nozares speciālistu – profesionāļu portreti, kas atklāj paveikto modernā iepakojuma jomā. Grāmata rakstīta pirmajā personā, tās autors gandrīz 50 dzīves profesionālās darbības gadus ir nodzīvojis “kopā ar iepakojumu un vienmēr ir par to”. Grāmata sistemātiski, loģiskā secībā atspoguļo Ukrainas iepakojuma nozares hroniku, kurā netrūkst revolucionāru notikumu. Grāmata ir interesanta un noderīga gan profesionāļiem, gan plašajai iepakoto produktu pircēju auditorijai. Tā piesaista, iepazīstina un palīdz iepakojumā ieraudzīt palīgu un draugu.

 

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *