STARPTAUTISKA KONFERENCE PAR INOVATĪVIEM IEPAKOJUMA MATERIĀLIEM UN DIZAINA RISINĀJUMIEM

INOVATIVI_Logo_LV

2016. gada 5. septembrī Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamerā (LTRK) notika starptautiska konference „Inovatīvi iepakojuma materiāli un dizaina risinājumi”, ko organizēja Latvijas Iepakojuma asociācija u.c. Konferences galvenais mērķis – palīdzēt uzņēmumiem apgūt jaunus reģionālos tirgus, palielināt ražošanas efektivitāti, paplašināt mārketinga un loģistikas iespējas, kā arī nodrošināt patērētāju aizsardzību un produktu drošumu.

Konferencē piedalījās vairāk  kā 80 uzņēmumu pārstāvji no Vācijas, Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Francijas, Ukrainas, Šveices, Spānijas, Krievijas. Konferenci apmeklēja speciālisti no uzņēmumiem Orkla Confectionary un Orkla Foods Latvija, Stenders, Biovela Grupa, Snack Production, Rīgas Dzirnavnieks, Pure Chocolate, Aldaris, IDS Borzomi Ukraine, Food Union, Klaipedos Pienas un citiem.

Latvijas Iepakojuma asociācijas valdes priekšsēdētāja Iveta Krauja norādīja, ka konferences tēma jau ilgstoši ir aktuāla, izraisot Latvijas uzņēmēju un dizaineru interesi – attīstot sadarbību ar Centrālās un Austrumeiropas valstīm.

Pasaules vadošo iepakojuma nozares uzņēmumu Dow Chemical Company, Henkel AG&Comp., Rotoflex,  HP Inc. u.c. pārstāvji pastāstīja par tehnoloģiskajām izstrādēm iepakojuma ražošanā un jauniem dizaina un poligrāfijas risinājumiem. Konferences galvenās tēmas: jauni materiāli un tehnoloģijas; ES prasības attiecībā uz produktu un iepakojuma drošumu un ekoloģiju; jaunas dizaina un drukas iespējas fleksiblajam iepakojumam; tehnoloģijas, kas nodrošina zīmola aizsardzību pret viltojumiem; mārketinga iespējas iepakojumam, izmantojot digitālās tehnoloģijas; iepakojuma ražošanas un izmantošanas ētikas principi.

Konferences darba rezultāts ir kontaktu veidošana starp uzņēmumu vadītājiem un iepakojuma nozares speciālistiem, kā arī sadarbības paplašināšana starp dažādu uzņemējdarbības nozaru pārstāvjiem.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *