Atcelta iepakojuma depozīta sistēmas ieviešana

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM)  2015. gada 30. aprīlī paziņojusi par atteikšanos no ieceres Latvijā ieviest obligāto dzērienu iepakojumu depozīta sistēmu. Tai plānotais finansējums tiks novirzīts dalītās atkritumu šķirošanas sistēmas attīstīšanai.

“VARAM strādājošā darba grupa secinājusi, ka dalītā atkritumu vākšanas sistēma efektīvāk sasniegs mērķi – samazināt poligonos noglabājamo apjomu un aizvien vairāk sadzīves atkritumu atgriezt pārstrādei vai izmantot enerģijas iegūšanā.

Lēmums par pozīcijas maiņu pieņemts, lai ieviestu ES noteiktās normas atkritumu apsaimniekošanas jomā, jo secināts, ka līdz 2020.gadam ar pašreizējo rīcību tas nebūs iespējams.

Vienlaikus ir plānots paaugstināt normas ražotājiem attiecībā uz viņu tirgū laistā iepakojuma savākšanu. Plānots arī paredzēt finansējumu sabiedrības izglītošanai par dalīto atkritumu šķirošanu. Savukārt pašvaldībām VARAM sniegs atbalstu dalītās atkritumu vākšanas sistēmas attīstībā attiecībā uz iepirkuma konkursu prasību izstrādi pakalpojumu nodrošinātāju izvēlē.”

Plašāka informācija lasāma VARAM mājaslapā, kā arī publikācijās portālos Tvnet un Delfi.

 

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *