Noslēgusies izstāde IEPAKOJUMS UN VIDE

Noslēgusies ar Latvijas Iepakojuma asociācijas un Latvijas Zaļā punkta atbalstu rīkotā izstāde “Iepakojums un vide”, kas no 2013. gada 13. novembra līdz 1. decembrim bija apskatāma Latvijas Dabas muzejā.

Izstādes apmeklētāji tika iepazīstināti ar iepakojuma materiāliem un to pārstrādi. Ar dažādu aktivitāšu palīdzību tika sekmēta arī apmeklētāju izpratne par to, kādu ietekmi uz vidi atstāj katra personiskā izvēle un rīcība, iepērkoties un rīkojoties savā mājsaimniecībā.

Divu nedēļu laikā izstādes pamata ekspozīciju apskatīja vairāk kā 1200 dalībnieku (46 dalībnieku grupas). 30. novembrī, Ģimenes dienā, izstādi apskatīja un īpaši šajā dienā sarīkotajās aktivitātēs piedalījās vairāk kā 300 cilvēku (tostarp – ap 200 bērnu).

Izstādē piedāvāto aktivitāšu klāsts bija plašs un piemērots dažādām vecuma grupām. Paši mazākie tika nodarbināti radošās aktivitātēs, skolēni piedalījās praktiskās nodarbībās, skatījās videomateriālus, kā arī piedalījās 10 metru garā galda spēlē “Zaļā punkta distance”. Noderīgu informāciju izstādē varēja atrast jebkurš par vidi un ekoloģiju domājošs patērētājs, analizējot videi draudzīgas izvēles iespējas iepērkoties un uzturot savu mājsaimniecību.

Izstāde „Iepakojums un vide” ir viena no „Nordplus” finansētā projekta „The truth is Green” (Patiesība ir zaļa) aktivitātēm. Projekta koordinators – SIA „Eko Media”, projekta partneri izstādes „Iepakojums un vide” apakšprojektā – Latvijas Zaļais punkts, Latvijas Iepakojuma asociācija un Latvijas Dabas muzejs.

 

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *